IMG_20210319_155515_Bokeh (1)
IMG_20210326_131305_Bokeh (1)

Cspinner & spel


Op deze pagina vinden jullie spelletjes die gemaakt zijn voor de Cspinner. Het zijn uitgewerkte spelletjes. 

De specifieke kaarten voor het spel zitten hierin , maar je kan uiteraard de andere kaarten downloaden en ze mee integreren in het spel. Zo kan je elk spel gebruiken bij jouw doelgroep en rond jouw doelstelling. Nog andere kaarten staan op onze drive : deze link krijg je toegstuurd bij het aankopen van de Cspinner. 

De prenten en illustraties komen uit het programma : Canva 

Vind jij deze spelletjes reuze leuk?Mol wil naar zijn molshoop

Thema : onder de grond, de herfst, dieren , het bos, regenwormen

In mol zijn molshoop zitten regenwormen , die wil mol heel graag gaan opeten maar de regenwormen zijn hem te snel af... draai aan de Cspinner en ik hoop dat molletje snel bij zijn molshoop is.

Pooldierenspel

Thema: winter, pinguin , ijsbeer, noordpool en zuidpool 

Pinguin en ijsbeer willen zo snel mogelijk naar de ijsberg om de visjes te eten . Hierbij zit nog een ander spel bij de ijsschotsen en moeten pinguin en ijsbeer hun plaatsje kunnen bemachtigen op een ijsschots

Spinnenspel

Thema :de herfst, dieren , het bos, kriebeldieren

Gierenbingo

Spelletjes met de Cspinner in het thema: 


Is leeuw de koning van de jungle?

Of toch niet?

En hoe kunnen de andere dieren dit testen? 

Laat het avontuur

beginnen ! 

Spel : Zie je graag! 

Thema : valentijn , mamadag , coaching, gevoelens

Dit spel gaat over verbinding maken , je kan het spel spelen door samen een steen te gooien naar de roos, waar de steen valt toont hoeveel keer je kan draaien en daar zitten de spelletjes in om samen te spelen , in dit spel leer je op een speelse wijze in lichaamstaal te zeggen : 'ik zie je graag'

Spel : lentebloesem

Thema : de lente , geur , de tuin , pasen

Zoek de juiste geur ? 

Of leg het juiste aantal bloemen op de takken . Een telspel , geurspel of leesspel? Met differentiatie voor  verschillende leeftijden . Tip: Maak zelf bloemetjes met daarop te lezen woorden of zinnen en laat de kinderen evenveel bloemen nemen dan dat ze draaien.  Zo oefenen ze hun woordjes. 

Spelletjes met de Cspinner rond het boek : ' wil je met me ruilen. '


Thema van het prentenboek: ‘Durf jij te dromen en te worden wie je bent?’

Een fantastisch grappig verhaal met een filosofische insteek


Een prachtig prentenboek over een rupsje die de wijde wereld intrekt. Vol verwondering kijkt ze naar al het moois om haar heen. Graag zou ze willen zijn als de vogel die ze ontmoet. Door te ruilen met de andere dieren die ze tegenkomt bereikt het rupsje uiteindelijk haar doel.

De onderliggende boodschap is: Je kunt afwachtend zijn, maar je kunt ook door zelf initiatief te nemen, jezelf vragen durven te stellen, te leren, met lef en doorzettingsvermogen, je doel bereiken.

Door de filosofische insteek ontstaat er een prachtige vorm van leesbevordering en taalvaardigheid. De humor en fantasie in het verhaal gecombineerd met de mooie illustraties maakt het voor jong en oud een feestje om te lezen!Klik hier als je meer wil weten over het boek

Op tijd ! 

Thema : de straat , papa , voertuigen, de tijd

In dit spel ga je op een stratenplan zo snel mogelijk naar je bestemming gaan . Hoe snel , dat bepaalt de Cspinner . Maar draai je de klok dan moet je de timer / Chronometer of tweede Cspinner aanzetten. 

Een spel met een digitale insteek.... 

Spel rond executieve functies

In dit spel oefen je de executieve functies: impulscontrole, werkgeheugen en cognitieve flexibliliteit.

Draai aan de Cspinner en kijk waar hij stopt. Kan jij de juiste kleur zeggen? Maar pas op.... want de gele toren wordt soms blauw of soms een banaan of een schild??? Hmmmm weet jij het nog . Er zit differentiatie in voor de kleuters tot in het zesde leerjaar. 

Het zit in een ridderthema maar executieve functies kan je altijd oefenen :

verhalen , sprookjes, kleur , ridders.

Ziekenhuis spel

Thema : de dokter, baby, mama, de straat

In dit spel ga je met de lift omhoog en omlaag . Kijk wat de Cspinner draait en ga zo snel mogelijk naar boven

Waterpokkenspel

Thema: ziek zijn , lichaam

In dit spel komen er telkens waterpokken bij en gaan er af. Draai aan de Cspinner en kijk of het zalfje of siroopje de waterpokken kan laten verdwijnen